Skønhed hører ikke kun ungdommen til – og er i øvrigt ikke alt..!

Jeg har en hemmelighed. Faktisk har jeg nok flere, selv om der ikke er mange. Men lige denne her vil nok komme bag på de fleste: Jeg har løjet om min alder?!

Det er faktisk heller ikke en hemmelighed, for det har jeg faktisk fortalt åbent om i en TemaLørdag på DR, der omhandlede dating, ens erfaringer og opførsel på diverse datingsites. Her fortalte jeg ærligt, at jeg havde været uærlig og på ét specifikt site løjet mig yngre.

“Det er ikke noget, jeg er stolt af, fordi jeg ellers er meget åben om min alder og ikke det mindste flov over den.”


Den eneste gang, hvor jeg nogensinde har været ked af at fylde år, var, da jeg blev 25(?!), men det handlede om, at jeg ikke var der i mit liv, hvor jeg havde håbet og troet, at jeg skulle være på det tidspunkt. Efter det tog jeg meget hurtigt revanche, så jeg har nydt hver eneste fødselsdag siden.

Nå, men på datingsitet handlede det om, at jeg simpelthen fik for mange for ’gamle’ henvendelser, hvis jeg skrev min reelle alder. Nu er jeg heller ikke aldersfascist, men i en alder af på det tidspunkt slutfyrrene, var jeg alligevel ikke interesseret i mænd på 70+. Det er jeg stadig ikke. Men det handler så egentlig heller ikke om deres alder, men om hvor man er i sit liv. Og jeg har med relativt unge børn et liv, der minder mere om en 40-årigs end 50-årigs, så jeg er ikke mentalt parat til børnebørn helt endnu.

MEEEN, det burde jeg måske være. For her kommer den helt store hemmelighed:

Jeg er faktisk 70+

Ja, det var der nok ikke mange, der havde set komme. Og selvfølgelig passer det heller ikke. Kun hvis man spørger en mand, jeg datede kort for nylig. Da han fra det ene øjeblik til det andet fandt ud af, at det alligevel ikke skulle være os, var begrundelsen:

“Du er slidt. Du ser slidt ud. Faktisk i en sådan grad, at du ligner en, der er mindst 15-20 år ældre, end din faktisk alder!”

Tak for kaffe!!!

Jeg er helt med på, at jeg har både rynker, fødemave, hængerøv og bryster, der har set bedre dage. Men 70? Alligevel?? Nå, men selv om han skulle have ret i, at jeg faktisk ser så meget ældre ud, end jeg reelt er, hvad er så problemet? Hvordan kan det gøre mig til ikke-smuk? Jeg ser ufattelig mange attraktive både mænd og kvinder, der er oppe i alderen. Mennesker, hvor livet har sat sig deres spor – både glæderne og sorgerne. ’Rigtige’ mennesker, der tør stå ved, at de har levet et liv. Levet livet. Og det gør dem så smukke i mine øjne.

Så måske jeg bare skal vende den om til et kompliment. Og hvos jeg stadig ser nogenlunde ud som nu, når jeg rent faktisk fejrer min 70-års fødselsdag, med børn og børnebørn omkring mig, vil jeg prise mig lykkelig.

Det vil jeg så også gøre, selv hvis jeg til den tid får at vide, at jeg ligner en på 90, for skønhed tilhører ikke ku ungdommen. Og så er skønhed bare ikke alt. Det er livet. Livet der har givet mig syv skønne unger. Syv skønne unger, der hver især har efterladt deres mærker på min krop og i mit ansigt. Givet mig rynker i panden af bekymring. Og rynker ved øjnene og på kinderne af smil og latter. Dem vil jeg faktisk helst ikke undvære, selv om de skulle få mig til at se MINDST 20 år ældre ud <3


alder aldersshaming char dating fødselsdag hængebryster hængerøv rynker skønhed tinder ungdom