Vinterbader ‘to be’?

Jeg har været vinterbader siden 2010. Eller faktisk identificerer jeg mig ikke som ‘vinterbader’, men nok mere bare som en, der elsker vandet og at bade – uanset årstiden.

De senere år har det været lidt svært, da tiden ikke helt har været til det, og jeg synes, det er svært at finde et godt sted at gøre det, efter at jeg er flyttet tilbage til København. Alle steder har bare meeeeget lange ventetider, og man skal tit betale et depositum også for overhovedet at blive skrevet op.

Så efter et år som ‘klubløs’ fik jeg meldt mig ind ude på Islands Brygge. Forholdene er som sådan egentlig ret gode (lige på nær ift. parkering) med gode saunaer, gode bassiner, men som inkarneret vinterbader (og gammel hippie) har jeg det noget svært med, at der er en regel om, at man skal have badetøj på, fordi det ligger midt i byen.

For netop om vinteren i kulden er det præcis badetøjet, der gør det koldt, når man kommer op af vandet. Når man modsat bader uden badetøj, bliver man nemlig lynhurtig varm, når man er oppe igen, fordi blodcirkulationen bare spurter der ud ad, og man ikke har noget som helst på kroppen, der nedkøler en.

I år har jeg været i vandet næsten dagligt siden 1. maj og er bare fortsat og fortsat. I år har det så også været meget sammen med min ældste datter, der ellers har forsvoret, at hun nogensinde skulle blive/være vinterbader, men vi fortsætter sammen – helt uden sauna.

Nu hvor det trods alt er blevet en del køligere, er det kun ned og op, men vi får begge et utroligt stort kick og en masse energi ud af det. Jeg tror, hun lige som jeg oplever, at man bare er i bedre humør efter en tur i vandet – også når det er koldt.

Stranden med badebroen er blevet vores lille zen-moment, hvor vi lige kan tage en pause og slappe af. Af og til har vi kaffe og/eller mad med, og så sidder vi og sludrer efter dukkerten, taler om planer for dagen og fremtiden eller bare nyder udsigten, fuglene, bl      æsten – sanseoplevelsen. Sjældent ender vi med ikke at gå i, fordi det enten blæser for meget med for høje bølger og vildt vand, eller fordi vandet er grumset, så man ikke kan se bunden, hvilket ingen af os er glade for.

Men badeturen – den elsker vi <3

 


børn CharlotteHøjlund enligmor familie mortil7 vinterbader zen