“MOAR!”

Du kan købe bogen her

Pressetekst:

“MOAR!” er ikke fyldt med løftede pegefingre, formaninger og regler.
Charlotte Højlund fortæller blot sin historie som mor og øser gavmildt ud af sine bedste råd. Om hvordan man får bedre plads til sig selv og hinanden i hverdagen. Om hvordan man lærer sine børn at hjælpe til. Om hvordan man takler en halvandet-årig, der har smurt hele sin krop ind i creme på vej ud ad døren. Om hvordan man får en syv-årig med voldsomt temperament ned igen. Om hvordan man taler med en 17-årig, der vil lave om på samværsaftalen, når det gør rigtig ondt på moren. Alt sammen med et meget personligt blik, for Charlotte Højlund er ikke ekspert. Hun er mor med stort M og en masse sund fornuft.

—————–

Pressen skriver:

»Det er herligt at læse en bog, der har hele familien som fokus. Det er ikke kun børnene, der skal overleve, men familien som helhed. Og det betyder, at der skal skæres en hæl og hugges en tå.
Det gælder for forældrene og for børnene. … Moar! Sådan får du hvilepuls i hverdagen er en meget fin og personlig beretning om det at være storfamilie og de løsningsmodeller, man kan gribe til, så glæden også kan få en stor plads i hverdagen.«
– Damian Arguimbau, Weekendavisen

————————

kilde: KultuNaut, Lone Janet Andersen-Lind
Fre. 11. maj 2012

Med 7 børn i alderen 6 måneder til 17 år, må man gå ud fra, at forfatteren ved, hvad hun skriver om når hun giver gode råd om børneopdragelse, hvordan man takler børn, der vil selv, har hidsigt temperament, er kræsne, er delebørn og meget mere. Bogen handler mest af alt om, hvordan man får en hverdag til at fungere med børn.

Charlotte Højlund mener ikke hun er ekspert, men hun er mor med stort M og mener, at vi kan håndtere mange ting blot ved at bruge vores sunde fornuft. Charlotte Højlund har 7 meget forskellige børn – og de råd hun giver er gennemprøvede, men nogle gange med forskelligt resultat fra de forskellige børn.

Forfatteren mener, at det vigtigste er, at man som forældre står ved sine værdier. Når man står ved sine værdier kan man godt blive klogere og ændre i sin måde at opdrage på hen ad vejen, men så længe man er i overensstemmelse med sine værdier, så oplever børnene ikke ændringer som inkonsekvens.

Det er vigtigt at se det enkelte barn og opdrage forskelligt i forhold til barnets egen personlighed. Som Charlotte Højlund skriver: Jeg kan kun behandle mine børn ens ved at behandle dem forskelligt. Hvis alle børnene opdrages ens, ser man ikke længere børnene som individer, men kun som en flok.

I bogen gives gode råd om at få børnene til at hjælpe til, huske at rose, også når børnene bliver ældre, skabe plads til det enkelte barn, undgå søskendejalousi og takle børnenes hidsige temperament, såvel som sit eget!

Og så handler det om at skrue ned for ambitionsniveauet og klappe sig selv på skulderen over alt det man gør rigtigt, i stedet for at slå sig selv oven i hovedet med, at ungerne får trestjernet med på rugbrødet, som i øvrigt er hjemmebagt, hvilket burde opveje kvaliteten af pålægget.

Vi kan ikke både give os 110% på arbejdet, i familien, i fitnesscenteret og i parforholdet og så lige blænde op for et hjem i Bo Bedre stil, når vi får gæster. Vi kan ikke det hele, så sæt forventningerne ned og accepter, at man ikke kan det hele, hele tiden og at det er helt ok.

Moar! giver et meget personligt indblik i Charlotte Højlunds familieliv og en række forslag til ting, der kan gøre livet som børnefamilie nemmere. Bogen er ikke helt nem at bruge som opslagsværk til hurtige råd, da rådene ofte er en del af en lidt længere tekst, selv om der også er brugt punktopstillinger. Bogen er således bedst og nemmest at bruge, hvis man har mulighed for at sætte sig ned og læse den i en sammenhæng.

————

Er der stress på i hverdagen og kunne du tænke dig en nemmere hverdag for dig selv og dine børn – så er denne bog lige noget for dig! Måske kender du allerede 7-børnsmoren fra TV2´s aktuelle program ”Vores virkelig store familie”? Eller måske har du læst hendes ugentlige klumme i 24timer? I bogen kommer du lige ind i hendes hjerte for børnefamiliers trivsel.

I MOAR deler Charlotte Højlund generøst ud af sine erfaringer som mor. Lige fra hvordan du får dine børn til at give en hånd med, til hvordan du ”skynder dig langsomt”, eller skruer ned for ambitionerne.  Og mange andre enkle mantraer, der giver mere ro i hverdagen for både mor og børn.

Bogens unikke kombination af hudløs ærlighed, sund fornuft og skøn humor giver dig som læser lidt af en tur. Du får både masser af aha-øjeblikke og gode grin, men af og til også blanke øjne – som når du genkender følelsen af at komme til kort og måtte sige undskyld til dit barn.

Først og fremmest bobler bogen af inspirerende ideer, der er ligeså jordnære som forfatteren. For bogen hævder ikke at have alle løsninger, men er Charlottes bud på mere nærvær og trivsel i den moderne familie – om der er en, to, tre eller mange børn.  Eksempelvis når talen falder på regler, der ifølge forfatteren til for at brydes: ”Derfor spørger jeg også tit mig selv: ”Er det her vigtigt?” og ”hvorfor er det vigtigt?”

Jeg slugte bogen på 2 dage. Overgav mig til den velskrevne, rammende og autentiske beskrivelse af livet som mor til 7. Den befriende ærlighed, sammen med den anerkendende holdning til læseren, sammenfattes bedst med hendes egne ord: ”Vi skal tilbage til at bruge vores sunde fornuft. Tilbage til at stole på at det her med at være forældre kan vi faktisk godt”.

Glæd dig til at læse ”MOAR” –  hvilepulsen følger hak i hæl.

Eva Andrea Ditlefsen

Storfamilie-ekspert og Mødrecoach

————

“Bogen er et personligt og jordnært indblik i livet i orkanens øje i en mangebørnsfamilie. Det er nemlig den fascinerende del. At der ER en ro, trods temperament og massivt meget hverdag. I en tid fuld af curlingbørn og projektbørn er det egentlig ret befriende med en tilgang, hvor alle hjælper alle og hvor mottoet er, at “hvis du kan, så skal du.”

Dét er for mig det største udbytte af MOAR! Et stilfærdigt, meget ærligt og mere eller mindre indirekte opgør med præstationsræset i børnefamilierne. Et puf i et retning, hvor der er plads til at slappe af, skrue ned for forventninger og sammenligninger og bare være sig selv.

(…)

rebeccapersson.dk

————–

Bibel til dig, der har et, to eller syv børn.

ANISTON.DK giver:
5 ud af 6 stiletter

Småbørnsforældre har travlt! Meget travlt! De arbejder (minimum) fuld tid, skal hente unger senest kl. 17, nå at handle, lave mad, bade og putte – alt sammen i rekordfart! Og er du medlem af en småbørnsfamilie, så ved du udemærket, hvordan det hænger sammen.

Men nogle familier klarer det hele bedre og nemmere end andre. Det er ikke, fordi de er dårligere forældre. De formår bare at få det hele til at gå op i en højere enhed.

Charlotte Højlund er del af sådan en familie. Og hun har ikke bare et eller to børn som de fleste af os andre. Nej, hun har intet mindre end syv (!!) unger fordelt over mange forskellige aldre og to parforhold.

Slip idealer
Med syv børn burde Charlotte ikke have tid til meget andet end at hente og bringe, bage rugbrød og klare opvasken. Men faktisk har Charlotte og hendes familie lige netop en hverdag, der hænger sammen, fordi hun har indset, at hun ikke kan klare det hele – i hvert tilfælde ikke selv.

Hun har givet slip på idealerne og inddrager desuden sine børn i hverdagens udfordringer. På den måde får hun og resten af familien det hele til at fungere – på deres helt egen måde. Men uden at gå (alt for meget) på kompromis.

Opskrift på et nemmere familieliv
I “Moar! Sådan får du hvilepuls i hverdagen” deler Charlotte Højlund sin opskrift på et fungerende hverdagsliv.

Og det er gennemprøvede opskrifter, idet hun formår at jonglere en hverdag med syv børn i alderen 1/2 år til 17 år.

Men hun løfter ingen pegefingre. Tværtimod så fortæller hun meget ærligt, hvornår hun springer over, hvor gærdet er lavest, og hvordan hun har givet slip på mange af de idealer, som vi forældre stiller op for os selv.

På den måde er “Moar! Sådan får du hvilepuls i hverdagen” en meget ærlig fortælling helt uden løftede pegefingre og forstokkede idealer, og det er forfriskende!

Og rigtig mange af os forældre, der sommetider løber rundt som hovedløse høns i håb om at klare det hele selv, kan helt klart lære noget af Charlotte Højlund og hendes familie.

—————

Mor til syv – kan man det?

Når man som mor til to sidder og klynker over manglende tid og åh-hvor-er-det-hårdt, så er der altid en 3-barns mor, der smiler hånligt. Som om to børn skulle være hårdt.

Men så er det som om vi bare allesammen skal holde kæft, når en mor til SYV unger trækker trumfkortet. Helt ærligt mand, syv børn, er det overhovedet muligt? Det er det for Charlotte, som jeg har mødt flere gange i virkeligheden, og nej, hun ligner ikke 100% det billede her, men næsten. Hvis jeg var en mand ville jeg også få lyst til at lave syv børn med hende.

Hun er sgu ret lækker. Og helt vild sød. Og normal. Og sådan en man kan tale med i timevis. Hun prøver ikke at kloge sig og være bedrevidende, hun er ligeså træt af alt det som vi andre er med jævne mellemrum: børn, opvask, manden, regninger og voksenansvar.

Charlotte er også journalist og satte sig ned og skrev en bog om et liv hun lever med syv børn. Det er ikke en how-to, men en dagligdagsfortælling.
———

Ja, ja, jeg ved godt, du tænker, at “hvis den mor har tid til at skrive en bog, så har hun med garanti ikke et liv, der er lige så travlt som mit!”

Nej, det har du ret i. Hendes liv er sandsynligvis ikke lige så travlt som dit. Det er sandsynligvis endnu mere travlt, for den her kvinde er mor til 7 (som i S-Y-V).

Se, nu lytter du! For man lytter altså til en mor, som kan finde ud af at få hverdagen med 7 børn til at fungere. Især når hun fortæller om det i ydmyghed, uden at fremstille sig selv som ekspert, men blot som en kvinde med masser af sund fornuft og mange, mange erfaringer. Hun giver dem generøst videre. I håb om, at du og jeg kan bruge nogle af dem. Og det kan vi!

Bogen hedder MOAR! Sådan får du hvilepuls i hverdagen. Den er skrevet af Charlotte Højlund

Anna Skyggebjerg (annaskyggebjerg.dk – Hele 3 ting)

———————

Jeg læser – og anbefaler!

Siden jeg blev færdig med studierne sidste sommer har jeg ikke formået at læse en bog fra start til slut – er hver gang gået død inden jeg var nået halvvejs. Har vidst lidt af en svær grad af læsetræthed! Men har samtidig nægtet at acceptere det og er derfor i gang med indtil flere bøger. Nu er jeg imidlertid ved at være i gennem den første hele bog, som jeg har slugt råt, efter jeg hentede den på biblioteket.
Normalt gider jeg slet ikke læse om børneopdragelse, da jeg mener, man selv ved bedst, når det handler om ens børn. Men jeg elsker at læse personlige beretninger, og da jeg samtidig syntes godt om forfatteren, var det oplagt for mig at kaste mig over denne bog. Og jeg har været rigtig godt underholdt lige fra start af, og kan derfor kun give mine varmeste anbefalinger til bogen “MOAR – Sådan får du hvilepuls i hverdagen” af Charlotte Højlund.
Charlotte er mor til syv børn (familien har bl.a. deltaget i tv-programmet “Vores virkelig store familie”) og taler af egen erfaring, når du giver gode råd om børneopdragelse og ikke mindst inspiration til, hvordan man med børn i familien kan gribe forskellige problemstillinger an. Udover den lune, hun skriver med, og de små personlige beretninger, hun flittigt videregiver, er jeg særligt fanget af, hvordan hun formår både at være mor og Charlotte. På utrolig mange punkter lever familien efter nøjagtig de samme principper, som dem min mand og jeg, ønsker at videregive til vores børn. Så når der er forskelle mellem dem og os, suger jeg flittigt til mig at hendes idéer. Og én ting bogen bekræfter mig i er, at skemaer og planlægning bare er en stor hjælp, når først der er børn i billedet, hvilket jo er fantastisk, når man som jeg elsker lister. Mener så absolut at alle mødre kan få noget konstruktivt ud af at læse bogen – og ikke mindst rigtig god underholdning!

nostalgiblog.dk