Foredrag

Familiehverdag med overskud

Livet som forældre er et liv fyldt med en masse arbejde og ansvar, pligter og prioriteringer. Et liv med kærlighed, kys og kram. Men også med skrig og skrål, varme og valg. Forældrerollen er nemlig ikke bare den største, mest givende og fantastiske rolle, vi som voksne mennesker vil indtage i vores liv. Den er også den mest prestigefyldte og på mange måder vores spejl ud ad til, og den vi ofte bedømmes ud fra.

Oven i alt det kæmper vi med et tidsregnskab, der er fuldstændig umuligt at få til at gå op. I en tid, hvor netop TID er vores største mangelvare. For vi vil det hele: ’super-mor’ og ’årets far’ med både karriere, et velfungerende familieliv, et blomstrende sexliv og personlig frihed til egne interesser.
Men hvad gør vi så? Hvordan får alle vi, der ikke har et pengetræ i baghaven eller et døgn på 26 timer regnskabet til at gå op – både praktisk og økonomisk?
Det har Charlotte en del gennemprøvede svar på. Hun fortæller hudløst ærligt om sine egne op- og nedture som mor, kone, kvinde og kæreste, og hvad hun har lært af dem – på denne helt jordnære måde, så vi andre også kan gå direkte hjem og skrue på nogle enkelte knapper til et nemmere familieliv.
Charlotte Højlund formår at give os alle sammen troen tilbage på, at det her med at være forældre, det kan vi faktisk godt.

Charlotte kender alt til usikkerheden som førstegangsforældre og det pres, det lægger på parforholdet at gå fra 2 til 3. Hun kender diskussionen ’Skal vi have en nummer 2? Eller prøve den svære 3’er?’. Hun er blevet skilt og står dagligt med de udfordringer, der kommer af delebørn, kalendere, der skal gå op og diverse bonus’er, der også vil have plads. Og ikke mindst har hun været udfordret mht. at finde plads til både sig selv og parforholdet i en travl og presset hverdag, hvor der også skal være plads til arbejde. Kort sagt, uanset hvilken forældreudfordring, man står med, så har Charlotte været der.

 

MOAR – Sådan får du hvilepuls i hverdagen

Med udgangspunkt i sin bog af samme navn, tager Charlotte os med på en rejse i vor tids kvinde- og mødreliv. Et liv, der for Charlotte, er præget af alt for høje forventninger til os selv og helt uopnåelige forbilleder som Kronprinsesse Mary, Helle Thorning-Schmidt og Margrethe Vestager, der alle gang på gang bliver fremhævet i medierne som de kvinder, alle vi andre leverpostejsdanskere skal leve op til. Men det hverken kan eller skal vi, mener hun. Lige som vi heller ikke skal lægge alt for meget i de statusopdateringer, mange af os får via facebook og andre elektroniske medier. Det er IKKE virkeligheden, men en selviscenesættelse, hvor vi deler alle vores succeser og ikke de triste pizzabakker eller skrigende børn.

I stedet skal vi finde tilbage til troen på os selv, og at vi faktisk gør det meget godt. Og godt nok. Gennem dette foredrag får vi ikke bare Charlottes helt personlige og meget ærlige historier og oplevelser, vi får også helt konkrete ’easy-to-use’-praktikker, vi kan bruge, når vi endnu en gang rammes af alle mødres evigt dårlige samvittighed. Spørgsmål vi kan stille os selv, når vi rammes af usikkerheden ’Gør jeg det nu godt nok’ og ikke mindst metoder til at tage en time-out, når mødrelivet brænder lyset i begge ender.

Charlottes liv som mor til 7 børn har givet hende rigtig mange erfaringer med at have børn og køre en familie. Det er dem, bogen ’MOAR – Sådan får du hvilepuls i hverdagen’ er baseret på. Og det er ud fra dem, hun holder foredrag, der er helt nede på jorden og fuldstændig i øjenhøjde med publikum. Charlotte er langt fra en Super-mor og ikke særlig perfekt – men som hun selv siger, ønsker hun heller ikke at være det…

I foredraget ’MOAR – Sådan får du hvilepuls i hverdagen’ får publikum ingen løftede pegefingre men i stedet indlevelse, nærvær og en række bundærlige historier fra Charlottes liv som mor.

Der er helt konkrete tips til at få Cirkus Børnefamilie til at gå op i en højere enhed, hvor der er plads til både børn, voksne, åndehuller og parforhold. Og så er der tid og plads til diskussion, debat og spørgsmål. Der er ingen tabuer, alt er tilladt, og Charlotte svarer på alt…

 

Referencer:

“Vi havde et herligt foredrag med Charlotte Højlund ved Reservebedsternes generalforsamling på Køge Gymnasium den 1. november. Vi fik stor indlevelse, godt humør, gode og indsigtsfulde fortællinger om situationer, de fleste småbørnsforældre kender – og først og fremmest sad vi efter foredraget tilbage med en god fornemmelse af, at vi er de bedste forældre, vores børn kunne få!”
Poul Erik Pedersen, næstformand“Charlotte Højlund giver på en personlig og uhøjtidelig måde gode råd til at håndtere børneflokken, så selv en mand kan forstå det.”
Carsten Vang, FOF

Anmeldelse af Charlotte Højlund foredrag : Hvilepuls i hverdagen

Vi havde den store fornøjelse at kunne præsentere Charlotte Højlund på Smørum Bibliotek d. 20.11.

Vi var lidt spændte på, hvad hun kunne diske op med, og var måske lidt skeptiske på forhånd; Er hun en af de der superkvinder, man læser om i Alt for Damerne, som kan klare det hele på den halve tid, og som efterlader alle os almindelig dødelige med dårlig samvittighed og følelsen af ikke at slå til?

MEN DET VAR HUN IKKE. Hun var derimod en kvinde, der havde fundet ud, af at det ikke giver mening at kæmpe for at nå de idealer, vi præsenteres for via medierne.

I stedet har hun gjort en dyd ud af få hverdagen til at fungere, så både børn og voksne kan være der, ved at vælge hvad hun og hendes familie vil være med til og hvilke vogne de ikke vil hoppe på.

Foredraget var meget nede på jorden med masser af praktisk eksempler på hvordan hverdagen fungerer hjemme hos Charlotte Højlund og vi kom i løbet af 1½ time vidt omkring; lommepenge, pligter, forældremøder, bagekonkurrencer, mærketøj, fritidsaktiviteter, forældretid og meget, meget andet.

De satte gang i refleksionerne og diskussionen og vi var enige om bag efter, at dette var det foredrag alle forældre kunne have glæde af at høre. De fleste vil gå derfra med nye ideer til at få hverdagen til glide lidt lettere. Og en bevidsthed om, at der måske er brug for at skrue forventningsniveauet  ned, hvis vi også skal have tid til at slappe af som familie.

Kan stærkt anbefales alle steder hvor småbørnsfamilier vil have lejlighed til at høre det.

Med venlig hilsen

Vibeke og Lone
Smørum Bibliotek

Foredraget var intimt, med masser af gode råd, krydret med anekdoter fra en travl hverdag fra en mor, der frem for alt har benene solidt plantet i jorden.

Anne-Sophie Normann Hagen Olsen, Vordingborg Bibliotek

Fantastisk foredrag. Folk var positive og fik en rigtig god oplevelse. Charlotte kan klart anbefales.

Nakskov Bibliotek, Nicole Knøs

 

Jeg kommer meget gerne ud og holder foredrag om mødre- og forældrerollen, familieliv og parforhold, den sammenbragte familie, eller hvad I ellers måtte have lyst til at høre om. Kontakt Charlotte Højlund for foredrag.

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Connect with Facebook