Børn, Familie, Opdragelse

Hvad koster julemanden?

22. november 2012
Man kan ønske sig ALT af julemanden, mener Luna (6)

’CHARLOTTE!!! KOM LIGE HER….’

Råbet kommer fra min mand, Jonas, ude i køkkenet, og alvoren i stemmen gør, at jeg smider alt tøjet fra mig, som jeg er ved at lægge på plads og løber derud.

Foran komfuret står Jonas sammen med vores næstyngste, Luna (6), og begge har et underfundigt smil om læben.

’Jeg har brug for noget hjælp her…’ siger Jonas, mens jeg forvirret kigger fra den ene til den anden for at finde ud af, hvad det handler om. Alvorligt er det ikke. Ikke rigtigt. Ikke som spildt kogende vand i hvert fald – og så alligevel. For vi er ude i et dilemma omkring den uskyldige barnetro og et barn, der så småt er ved at miste den.

Man kan ønske sig ALT af julemanden, mener Luna (6)

’Luna tror ikke på julemanden,’ siger Jonas.

’Nej,’ siger hun, ’Jeg ved da godt, at det er far, der er julemand,’ og ser op på mig med et smil og et meget spørgende blik, fordi hun alligevel ikke er helt sikker.

Det er igen den tid på året. Juletiden med alle dens små mirakler, og hvor de kommer fra. Nissegaverne er hun også ved at miste troen på, for ’Jeg ved godt, at det er jer, der køber dem…’ siger hun prøvende, og er stadig ikke helt sikker. Nisserne, der ellers kun kommer, når børnene sover og derfor ikke ser dem. Og nisserne, der altid kan få et barn til at gå tidligt i seng i december og derfor er meget populære hos forældrene herhjemme.

I mandags tabte Luna sin første tand, men tandfeen havde travlt med foredrag og ikke fået besked, så da Luna tjekkede under puden om morgenen, lå tanden der stadig.

Sylvester (9) har prøvet det før, så han sagde roligt: ’Prøv at tjekke igen. Nogle gange kommer hun om morgenen, mens man børster tænder…’ Og ganske rigtigt var den lillebitte mælketand byttet ud med en skinnende 20’er. Men Luna var skeptisk: ’Jeg ved godt, at det var far, for han var derinde…’ Og igen et spørgende blik op på mig, som ved dramaet i køkkenet, hvor Luna og far havde talt om julegaveønsker. Hvis julemanden findes, må man da kunne ønske sig alt, og hun ønskede sig en Ipad.

Jeg kiggede lidt på hende og sagde: ’Det tror jeg altså ikke, julemanden har råd til…’, hvorefter jeg fik et meget forbløffet blik tilbage: ’Hvorfor? Hvad koster julemanden da?’

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv kommentar