Parforhold, Sex

Mænd tænker kun med en vis legemsdel på netdating

1. april 2014
netdating

Jeg har været involveret i et eksperiment, der mildest talt har chokeret mig. Og var jeg før skeptisk overfor at finde en mand på nettet, er jeg i dag skræmt fra vid og sans, og min tillid til mænd har lidt et alvorligt knæk…

Jeg bruger mit liv på at…
Feste for andres regning. Jeg har aldrig betalt for en drink eller en middag og ville fordufte på stedet, hvis min date ikke tog regningen. Hvorfor betale for noget selv, når man kan få andre til at svinge kortet?

Sådan starter min opdigtede profiltekst på et af Danmarks største datingsites flankeret af nogle billeder, der viser en smuk, ung, amerikansk kvinde. Det blev en introduktion til netdating, der ikke kunne have været værre og for altid har ændret mit syn på mænd. Sammen med tv2.dk gik jeg for et par uger siden ind i et eksperiment om dating på nettet.

Vi søgte svar på to spørgsmål:

1. ’Er vi (mænd) overfladiske, når vi dater på nettet?’ og

2. ’Kan man være den mest usympatiske og ubehagelige golddigger som kvinde og alligevel få masser af henvendelser, hvis bare man ser godt ud?’

Og reaktionen var voldsom, men ikke som håbet. Jeg havde virkelig håbet, at mændene lynhurtigt ville stå af. Og hvis ikke de gjorde det efter første afsnit, der handler ’Om mig’, så i det mindste efter det næste, der starter med:

Jeg bruger meget tid på at tænke på…
Hvordan jeg får den rigtige mand på krogen. Når man er vant til kvalitet, gider man ikke discount. Jeg kunne aldrig date en pædagog. Tabermænd der hellere vil lege med pattebørn har IKKE min interesse!

images

Det skete bare ikke – tværtimod! Efter bare en time havde jeg fået 4 breve, 6 der var interesserede og 5 matches.

Og det fortsatte. Efter et døgn var statistikken 23 breve og 44 interesserede.

Herefter begyndte jeg at skrive til nogen af dem. Især dem, der skrev, at jeg havde en interessant profil, og måske vi skulle mødes, for vi har da nok noget at tale om…

Hvem ville dog nogensinde have lyst til at møde sådan en kvinde? Rigtig mange tilsyneladende. Også når jeg spurgte ind til, hvad i min profiltekst, de fandt særligt interessant?

Et af svarene var: ’ Lyder til du ikke finder dig i noget og som om du har rygrad J’

Og et andet: ’jamen jeg synes du virker spændene vil du skrive sammen? Knus’

Okay!?

En tredje svarede noget, jeg havde allerede havde lidt på fornemmelsen: ’Jeg har først nu læst din profil.. jeg læser sgu ikke p-teksterne.. gider slet ikke at høre på jer hunne.. også fordi at I alle sammen siger/kræver de samme ting og stiller mere eller mindre de samme fucking krav..’

Det holdt ham nu stadig ikke tilbage, faktisk vil han stadig gerne mødes…?!

Men heldigvis var der også et par stykker, der sprang fra. Og så ikke helt alligevel, for en besked om, at så var jeg nok ikke noget for ham alligevel, fortsatte med ordene: ’Men gad nu godt at score dig’

Det forstod jeg ikke, så jeg udfordrede ham med et ’Hvorfor?’, og bum! kom svaret: ’Fordi jeg synes du ser tiltrækkende ud’

Men er det virkelig nok? Er det virkelig ok som kvinde at være et totalt røvhul, hvis bare man ser godt ud og har fuck-factor?

Jeg fløj ind i stuen, hvor min mand sad i sofaen og tog den med ham, da han er en, jeg virkelig stoler på:

’Jonas, nu er der en, der endelig har meldt pas, men han vil alligevel godt score ’mig’. Er man som mand virkelig ligeglad med, hvordan en kvinde er som person, hvis man bare skal have sex, og hun ser godt ud?’

Og uden tøven kom svaret:

’Ja da! Jeg bryder mig fx overhovedet ikke om Inger Støjbergs holdninger, men jeg synes, hun er pivlækker og gad da godt knalde hende! Men jeg kunne aldrig have et forhold til hende…’

Den holdning deles tilsyneladende af rigtig mange mænd, for ikke en skrev noget i stil med: ’Hvad fanden er du for en tomhjernet kælling!?’ Ikke én!

Til gengæld voksede bunken af breve og positive tilkendegivelser. Ville jeg med ud og have en latte? Har jeg en chance for, at en som dig vil skrive med mig?

Faktisk var ’jeg’ tilsyneladende svaret på mange mænds drømme. For statistikken på 20% positive tilbagemeldinger blev ved. Efter en uge havde jeg fået 106 hjerter (interesseret), og 48 fandt mig så interessant, at de satte sig til tasterne. Og de gør det endnu. Også efter at jeg har manet al tvivl i jorden om, at teksten skulle være ironisk men tværtimod meget seriøst ment. Ingen hindring. De vil stadig gerne mødes.

Så konklusionen? Tja, at det blev et stort og rungende ’JA!’ til begge vores spørgsmål.

Og hvad har jeg personligt lært? Hmmm…

For det første at min umiddelbare skepsis overfor netdating ikke er blevet mindre. Mange mænd er tilsyneladende fuldstændig ligeglade med en kvindes personlighed. Bare hun har fuck-factor og ser godt ud, vil hun stadig tiltrække masser af mænd. En hel del af dem har ikke en gang læst teksten, men bruger netdating som en billedbog eller opslag på en ecort-service.

Så selv om min opdigtede profil er både langt yngre og smukkere end mig, kommer jeg nok ikke til at slå mine fremtidige folder på netdating.

Jeg TØR simpelthen ikke…

Du vil måske også kunne lide

2 Kommentarer

 • Reply Sam 4. august 2014 at 21:51

  Nu vil jeg godt lige forsvare mit køn, ved at sige at man ved at lave sådan en profil selvfølgelig også tiltrækker nogle bestemte typer, så man kan da overhovedet ikke sige noget om mænd generelt udfra det.

  Og hvorfor jeg ikke skriver noget i retning af det du foreslår? Det gør jeg vel ikke af samme grund som du ikke gør noget lignende ved mandlige profiler du ikke bryder dig om: Hvorfor i alverden skulle jeg dog bruge min tid på det?

 • Reply Curt 5. januar 2016 at 17:37

  Du er en af mine helte her i samfundet, Charlotte :-) selvom det naturligvis er for dumt at lede efter rigtige mænd på en datingside.

 • Skriv kommentar

  Connect with Facebook