Sex

I har godt nok bollet meget!

24. januar 2013
Sådan så det ud i min barndom :)

Jeg er meget ærlig overfor mine børn. Også omkring menneskekroppen, sex og forplantning – til min mands store fortrydelse. Men jeg synes, vi skylder dem et ordentligt svar, når de spørger, hvor babyer kommer fra.

Derfor har de heller ikke været meget mere end tre år, før de udførligt har kunnet forklare, hvordan et barn bliver til. 70’er-agtigt? Tja, måske. Men alternativet er, at jeg lader pornoindustrien diktere, hvad mine børn ved om sex…

I øjeblikket er der en større sexinteresse herhjemme, da Sylvester (9) har lånt bogen ’Sådan overlever du puberteten’ med hjem som frilæsning. Især siden med tegninger af en ’slap penis’ og ’rejst penis’ bliver nærstuderet med tilhørende fnis.

Sådan så det ud i min barndom :)

Jeg husker udmærket min egen barndoms ’Elle-belle-bolle bogen’, der var den mest slidte på hele skolebiblioteket og ikke var illustreret med tegninger men med fotos af bollende forældre, og ordene ikke var så kliniske – der blev sagt både ’pik’ og ’kusse’.

Der var ’Body-Bio’ på DR i starten af 90’erne, der udførligt fortalte om både forplantning og sex, og hvor de to værter trådte ind i studiet gennem et par kæmpe kønslæber i naturtro farver, og hvor man viste samleje som rigtig film, med rigtige mennesker, der stadig havde hår på den.

Så måske børnenes store interesse for emnet også hænger sammen med den stigende bonerthed, der er sket de seneste 20 år med udtalt kropsforskrækkelse, og hvor sex ikke længere er noget, vi taler åbent om?

Når det er sagt, kan al den sexsnak da også blive en tand for meget for mig, og jeg må bede om en pause. Når samtalen om ’slap og rejst penis’ fx fortsætter sådan her over chili con carnen:

Sylvester (9): ’En ovre i skolen siger, at I godt nok må have bollet meget, når I har så mange børn…’

Mig: ’Jeg tror nu ikke, vi har gjort det så meget mere end andre, men kan vi ikke tage en pause omkring det her nu?’

Sophus (8): ’ Årh, hvad, der skal da være lidt sex i hverdagen.’


Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Connect with Facebook