Familie, Parforhold, Sex

Skal november være så (over)skæg?

9. november 2012
Burt Reynolds fra den gang, det altid var Movember :)

Knap har vi overstået børnenes Halloween , før mændene går i gang – min herhjemme gør i hvert fald. Og det er noget, han har set frem til. I flere uger (læs: måneder) har jeg dagligt skullet lægge ører til, at nu er det lige om lidt Movember. En årligt tilbagevendende tradition, der nu på 10. år opfordrer alle mænd til at anlægge overskæg i november for at indsamle penge til og skabe opmærksomhed omkring især prostatakræft og andre mandlige helbredsproblemer. Det er al ære og respekt værd, men hold nu op, hvor er det bare ikke klædeligt!

Burt Reynolds fra den gang, det altid var Movember :)

Min bedre halvdel går nu rundt med et såkaldt Fu Manchu-overskæg, hvor siderne går en del længere ned – vist nok et hipster-moustache. Hipster?! Vi bor på sidste kartoffelrække i Ringsted på et nedlagt og nedslidt landbrug med syv hjemmeboende børn – det er der altså ikke meget hipster over…

Men han er glad for det. Der bliver lagt billeder på facebook med opdateringer som: ’Man skal lige vende sig til det, men så holder det altså også’ (det er flere af hans kvindelige fb-venner så ikke helt enige i).  Og i toget sider han og de andre moustache-udklædte mænd og smiler og nikker anerkendende til hinanden, som når motorcyklister hilser, rappere hilser næve mod næve eller hemmelige broderskaber har deres helt eget håndtryk.

Jeg er sikkert både gammel og gammeldags, men endnu ikke så gammel, at jeg ønsker mig tilbage til tiderne med overskæg på alle a’la Burt Reynolds eller Tom Selleck. Og skal man have overskæg, kræver det en kraftig og mørk ansigtshårvækst.

For lige pt. ligner ham derhjemme altså en klon mellem en jysk politimand og en pornostjerne fra 70’erne. Og endnu værre er det, hvis man ser ham lidt på afstand, for siderne er en del lysere end midten, og så er vi pludselig ude i en afbleget Hitler-version…

Men han er urokkelig. Selv mit retoriske spørgsmål: ’Hvad tror du, det der gør for dit sexliv?’ preller fuldstændig af på ham og afføder svar som:

’Så kan vi jo bare slukke lyset…’

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Connect with Facebook