Børn, Familie, Parforhold, Sex

Sex er alt for opreklameret…

30. august 2012

Kommenterede en veninde, da vi for nylig (igen) diskuterede sexlivets trange kår i børnefamilien.

’Ja, jeg ved godt, du ikke er enig, men jeg mener det. Det her betyder da også noget,’ fortsatte hun og slog ud med armen for at indikere ’det her’ som vores hjem, familie og liv. Dét betød i hendes verden lige så meget eller mere end hvor ofte (eller sjældent), det lykkes os at få sex. Tøvende og lettere skeptisk måtte jeg så småt give hende ret.

For et parforhold er så meget mere og andet, selv om sex er en stor del af det – det giver intimitet. Det er også venskabet, samarbejdet, tilliden og den fælles historie.

Men i disse ’Fifty shades of Grey’-tider tyder noget på, at en del kvinder har en anden opfattelse. 31 millioner solgte eksemplarer af bogen, der også kaldes husmoderporno med henvisning til, at det hovedsagelig er modne kvinder, der køber og læser den. Altså alle os med en hverdag med børn, leverpostejsmadder, bunker af vasketøj og et sexliv, der til tider hænger i laser. Men den er jo bare kulminationen på en tid, hvor vi er ufattelig fokuseret på sex.

Det ene tv-program efter det andet har skullet lære os danskere at have bedre og mere sex, og næsten dagligt kan vi på diverse reality-programmer se ’rigtige’ mennesker dyrke sex for åben skærm.

Og ærligt, så har jeg lidt svært ved at forstå det. Jo, jeg forstår godt behovet for sex. Man skal ikke være særlig studeret for at vide, at det ligger på linje med både mad og drikke, men fokuseringen forstår jeg ikke.

I mandags var jeg til forældremøde i 8. kl., hvor SSP-medarbejderne fortalte om en ’Jeg tror, de andre gør’-øvelse ifm. alkohol og stoffer. Det viste sig, at stort set alle troede, at ’de andre’ fx drak mere end dem selv, hvilket gav dem lyst til selv at drikke mere.

Er det ikke lidt det samme, vi er ude i? At al den fokus på sex gør, at vi tror, ’de andre’ har mere og bedre sex end os, selv om de fleste af os jo bare er helt almindelige leverpostejs-danskere…

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

 • Reply Lines Linier 30. august 2012 at 08:30

  Jeg kan godt se, hvad du mener. Og det kan godt være, at vi TROR , at de andre har mere/bedre sex end vi har. Men come on, vi er voksne mennesker, som i hvert fald ikke BURDE lade vores sexliv og lyster styre af, hvor tit vi tror, at andre har sex. Eller hvilken type sex, vi tror andre har. Uanset om der er mere fokus på sex. Tror du virkelig, at vi gør det? Jeg tvivler…

  Og jeg ved faktisk ikke, om der er mere fokus på sex end tidligere — har vi som art ikke altid haft fokus på sex? I min datters historiebog står der faktisk, at for bare hundrede år siden var det meget normalt at dyrke sex mindst 1-2 gange om dagen (sker ikke i dette hus på regular basis i hvert fald 😉 ).
  Jeg så i øvrigt i går et program på DR2 om Indernes forhold til sex og oplæring i yogasex og tidligere et program om sex i Uganda, hvor små piger blev lært at hive kønslæberne længere for at opnå større nydelse — her kan man da tale om fokus på sex i dagligdagen 😉

  For mit eget vedkommende er det på ingen måde mit billede af andres sex, der styrer vores evt. aktivitet i lagnerne. Men mere overskuddet, lysten til hinanden eller mangel på samme i en given periode. Og det kan være ret svingende i en hverdag med 4 børn, kan jeg vist roligt afsløre….

 • Skriv kommentar

  Connect with Facebook