Børn, Familie, Karriere, Parforhold

Nej, ikke igen! Ikke endnu en skilsmisse i en børnefamilie

23. juni 2012

Jeg har grædt et par gange i den forgangne uge. Grædt fordi jeg igen har hørt om endnu en skilsmisse i en småbørnsfamilie. Det har jeg gjort to gange i denne uge.

Men de følger jo bare statistikken. I København er skilsmisseprocenten oppe på 49% i ægteskabets første syv år, de fleste efter kun 2-4 år. Altså mens vi har små børn, og livet er svært. Men hvorfor er det så svært? Livet? Og især livet med småbørn?

Måske fordi småbørnsforældre arbejder mere end alle andre. Halvdelen af alle småbørnsmødre arbejder over 35 timer om ugen. Fædrene gerne 45!

Så bliver det svært. Livet. For så er det mere end vanskeligt at finde tid til også at pleje sig selv, interesser, hinanden og parforholdet. Så bliver der sovet tv. Ikke dyrket sex. Udskudt fortrolige voksensamtaler. For hvem pokker har overskud til det, når der også skal laves aftensmad, smøres madpakker, vaskes tøj, tjekkes forældreintra, laves lektier, køres til fodbold, læses godnathistorie og, og, og?

Vi betaler en høj pris. Vores børn betaler den højeste. For uanset hvor ’lykkelig’ en skilsmisse er, er et familiebrud altid ulykkeligt for et barn.

Men i dag har hvert tredje barn under fem år oplevet en skilsmisse. Hvert tredje! Det er for mange. Og det er for tidligt. Vi er nødt til at tænke om. Nødt til at gøre noget andet. Måske mindre? For vi er også blevet en generation af curlingforældre, der gør alt for vores børn uden at stille krav til dem. Når det går højt, skal de holde orden på værelset og bære deres egen tallerken ud. Det er for lidt.

Og så kunne vi arbejde mindre (begge parter) og leve lidt billigere. Jeg tror godt, vores børn vil betale med lidt af deres fritid, mindre elektronik, færre udlandsferier og måske endda deleværelse, hvis det betød, at familien forblev én familie.

For måske er prisen for vores høje krav til os selv, vores ikke-eksisterende krav til vores børn, at vi ikke kan holde sammen på det, som det hele handlede om – kærligheden og vores familie?

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Connect with Facebook