Parforhold

Lykken er leverpostej…

27. april 2012

’Er du lykkelig?’

Hold da op, hvad svarer man til det, tænker jeg, da jeg i bilen på vej mod Bilka, får spørgsmålet af min 15-årige datter, Karoline.

’Øh, ja, i det store hele er jeg…’

’Nå! I det store hele’, vrænger hun lidt teenageagtigt, og jeg må ud i lidt mere forklaring:

’Ja, nu er der jo ikke så mange af os, der render rundt og er fuldstændig lalleglade hele tiden…’

’Lalleglade’, afbryder hun med en højlydt latter og afslører, at jeg slet ikke er med på beatet i forhold til, hvordan de unge udtrykker sig. Så jeg vælger de mærkelige begreber fra og prøver igen:

’Ja, jeg er faktisk rigtig glad for mit og vores liv. Men der vil nok altid være ting, man godt kunne tænke sig anderledes. For eksempel kunne jeg da godt tænke mig, at vi havde lidt flere penge. Men det ville på den anden side også betyde, at jeg ikke ville have så meget tid til at tage mig af Jer og hjælpe Jer, som jeg har lige nu. Så der er jo fordele og ulemper ved begge dele… Helst kunne jeg nok godt bare tænke mig at tjene lidt mere, men stadig arbejde hjemmefra.’

’Jeg synes nu, vi klarer os ok,’ siger hun og remser alle de ting op, som vi alligevel formår at finde råd til.

Og det gør vi da. Klarer os ok. For det meste. For det meste løber tingene rundt, andre gange er vi rigtig meget på r****. Men så er penge jo ikke alt, vel?

For spørgsmålet kom oven på en samtale om den evige jagt på lykke, som især mange kvinder på min alder befinder sig i. Hvor vi køber metervis af selvhjælpsbøger, ændrer kost- og motionsvaner, rydder op, smider ud og ommøblerer hele hytten, får en håndlæsning, vendt kort, anskaffer os en coach, en krystal og en gylden frø eller måske endda tager et nyt navn for at finde ud af, hvor lykken gemmer sig.

Men lykken er jo lige her. Lige her i vores hverdag med leverpostejsmadder, en vaskemaskine, der kører 3-4 gange dagligt, fodboldtøj, der forsvinder, og trælse, trætte børn (og voksne der sover alt for meget fjernsyn). Lige her i en bil på vej mod Bilka sammen med en datter, der siger, at vi faktisk gør det rigtig ok…

Du vil måske også kunne lide

1 Kommentar

 • Reply Mette 27. april 2012 at 13:13

  Vores relationer til andre og vores børn er betydningsfulde , som du pejer på.
  Du kan skabe lykke på to måder. Den ydre med penge, god bolig mm og den indre som kommer via mental udvikling.
  Den bæredygtige er den du taler om . Hvis der mangler noget i vores hjerter kan vi uansete hvor megen velstand vi har ikke skabe lykke. Med fred i sindet finder man lykke selv under de vanskeligste forhold.
  Den lykkelige verdensborger

 • Skriv kommentar

  Connect with Facebook