Parforhold

Kvinde, kend din værktøjskasse!

23. januar 2012

Søndag aften sad det meste af familien bænket foran fjernsynet til Borgen. Statsministerens vask er stoppet, men hverken eks’en eller fruen selv kan ordne det, så den får lov at stå tilstoppet, indtil chaufføren tilbyder at ordne både vasken og statsminister Birgitte Nyborg.

Sjovt nok sker det samme for vores egen vask herhjemme dagen efter, og så lyder det fra køkkenet:

’Moar, vasken er stoppet!’

Far sidder ellers lige ved siden af, men ham er der ingen, der henvender sig til. Heller ikke selv om jeg lidt ironisk spørger: ’Hvorfor siger du det til mig?’

Men jeg kender godt svaret. For jeg er bare praktisk gris herhjemme, uanset om det gælder tilstoppede vvs-installationer, mus i skabene, grille der skal samles, eller legetøj der er gået i stykker.

Bare inden for den seneste uge har jeg været ude at fange grise, udtænkt hvordan vi skulle lave en fang-fold til dem og været med til at bygge den. Jeg har kigget på vores gamle traktor, fordi manden ikke kunne finde batteriet, der trængte til strøm, og jeg har klippet sim-kort til, så det passede til hans nye iPad. Jeg har reguleret de to nye autostole, fordi det åbenbart også er i moar-kategorien, og selv min svigerfar ville godt lige have hjælp til noget med grillen. I haven er der blevet skovet en del og slæbt ud til et større bål – det stod jeg også for.

Ingen af disse opgaver leder tankerne hen på hverken lange negle eller høje stiletter med røde såler. Men er jeg mindre kvinde, fordi jeg ordner sådan nogle ting? Det synes jeg ikke. Eller er min mand mindre mand, fordi han ikke kan? Næ, det synes jeg heller ikke. Selv om jeg udmærket er klar over, at opgaver som vvs, elektriske installationer, hækkeklipning og skovning med motorsav, normalt hører til de mere maskuline. Men for et par år siden gav jeg min mand en sætning, han rigtig godt kan lide, hvis der er nogen, der rynker på næsen af vores opgavefordeling, at han er mand nok til at gå med lyserød skjorte…

Måske jeg også bare skal sige, at jeg er kvinde nok til at ordne et stoppet afløb? Og nu jeg har ordnet vasken, kan jeg måske også forvente at blive ordnet…?

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Connect with Facebook