Parforhold

Jeg vil være en mand!

18. april 2012

Da Kamille var lille, nægtede hun i flere år, at hun var pige. Når man i sin vildfarelse kom til at sige: ’Du bare sådan en dejlig pige!’, kom det prompte svar: ’Jeg er ikke nogen pige. Jeg er dreng!’

Hendes foretrukne outfits var armybukser og yndlingsfarven gul – det måtte for alt i verden ikke være lyserødt for: ’Jeg er ikke sådan en tøsepige som Karoline (hendes storesøster)!’

Og ikke underligt var hendes helt store idol Pippi Langstrømpe – stærk, hurtig, drenget, eventyrlysten og stik imod alle forventninger til, hvordan man er en rigtig pige.

Indenfor de seneste år er hun begyndt gerne at ville være en pige. Hun har fået hul i ørerne, er begyndt at eksperimentere med make-up og ser frem til sin prinsessedag, når hun skal konfirmeres i næste uge. Og væk er ønsket om at ville være en dreng.

Øv.

Øv, fordi det var sjovt, sødt, forfriskende og bare så meget hende.

Og Øv! fordi jeg selv i en alder af 44 år godt forstår hende. Nogle gange bliver jeg bare så træt af at være kvinde. Træt af alle kravene og konkurrencerne. Og bare træt i mit hoved, fordi der som kvinde er alt for meget man skal, og rigtig meget man ikke .

Sådan er mandelivet ikke. Mænd har ikke de her indbyrdes konkurrencer om hvordan, man er den bedste og mest rigtige far. De dunker ikke hinanden i hovedet med, at den anden ikke er helt up-to-date med den seneste trend inden for kost og opdragelse, og deres venner giver dem ikke lige et ekstra hak i den dårlige samvittighed, når de ikke har overskud til at give deres barn den bedste start på livet med en ugentlig gang baby-svømning. Og det er ikke far, der får udleveret bunker af brochurer med ’god og sund mad til små børn’ eller bliver spurgt af sundhedsplejersken, om han nu også husker at give alle børn i flokken noget alenetid. Alt det får mor.

Så nu er det slut. Jeg vil være en mand! Jeg vil i hvert fald gerne have et mandeliv. Så når ungerne kommer hjem i dag, får de sig en overraskelse – fra nu af er vi en familie med to fædre…!

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Connect with Facebook