Parforhold, Sex

Ja tænk, forældre har også sex…

23. januar 2012

Det er lidt forskelligt, hvornår børns sexbevidsthed begynder at spire – og hvordan. I min erfaring starter det omkring 3-4 års-alderen, hvor de en dag pludselig kommer hjem fra børnehaven og fortæller, at nogen ’boller’ inde i puderummet.

Lettere chokeret eller i hvert fald taget en smule med bukserne nede, spørger man ind til, hvad der helt præcist ’sker’ i det puderum. Og hurtigt viser det sig, at det vist mest af alt handler om at ligge oven på hinanden – vel at mærke fuldt påklædt. Så der er stadig en vis uskyld forbundet med at ’bolle’.

Men der går ikke lang tid fra de første erfaringer i puderummet, til de begynder at forstå mere af konceptet. For mine egne børns vedkommende er det i hvert fald blevet meget aktuelt i forbindelse med, at jeg har fået mave på. Så kommer spørgsmålene: ’Mor, hvordan får man egentlig babyen derind i maven?’ og ’Hvordan kommer babyen så ud igen?’

Jeg forklarer dem det meget ærligt, så selv Luna på kun 4 år har fuldstændig styr på, hvad moren og faren gør, for at babyen kommer derind i maven. Og til hendes meget bogstavelige forklaring om, hvad der skal ind hvor, supplerer Sophus hurtigt: ’Det er det samme som at bolle…’

Men en dag går det op for dem, at de også har været babyer en gang og ligget inde i mors mave, og der derfor også må være gået noget forud for det. Og så begynder Luna at tælle. ’Nej, mor. Så har I bollet SYV gange…’ Ja, og måske lidt mere, skat. Men så bliver konceptet pludselig mere indviklet at forklare små børn, når det ikke kun handler om at få babyer, men også bare lyst.

Med større børn bliver det hurtigt endnu mere akavet. De ved godt, at det foregår, men vil ikke høre om det. Men hvad pokker gør man, når man står temmelig højgravid og er beordret meget jævnlig sex i et forsøg på at undgå igangsættelse? Og man rigtig godt kunne tænke sig, at det foregik, mens man stadig havde en chance for at holde sig vågen? Når både mormor og teenagedøtrene har okkuperet hele stuen for at se en fredagsfilm, og vi har brug for at forsvinde? Siger man: ’Vi går lige ind og boller’? Eller går man bare?

Ja, min ’indre hippie’ kom altså lidt til kort den dag, så jeg valgte den sidste løsning. Selv om man godt ved, at ens forældre gør det, behøver man jo ikke vide, at de gør det lige nu, vel?

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Connect with Facebook