Parforhold

Godt man har en mand på barsel…

24. april 2012

Vi skal holde konfirmation på lørdag. Og det har været længe undervejs – faktisk begyndte vi at tale om det allerede for to år siden, da Karoline blev konfirmeret, og nu er det altså om tre dage. 3! dage. 3 er åbenbart lidt af et kodeord her, for det er også tredje gang, tre år siden første gang og ‘three down, four to go’. Men heldigvis er der lidt pause (5 år) til næste gang. Så kommer der godt nok både et kobberbryllup inden næste konfirmation og en 40 års fødselsdag samme år, som næste skud på stammen skal bekræfte sin dåb – men sådan er det jo.

Men det kommer faktisk lidt bag på mig, at der kun er et par dage til, at Kamille skal stå i kirken i sin flotte kjole, høje hæle og opsat hår, og være så langt som hun kan fra den drengepige, hun ellers altid har været. Jeg prøver at lade være med at stresse, men jeg føler, at der må være noget, vi har glemt, siden vi ikke har mere travlt, end vi har…

Efter nogle ret hektiske uger (eller måske taler vi egentlig mere om måneder) er jeg ved at være godt ret træt. Og jeg mangler lidt plads til mig selv. For ikke nok med at der har været run på i forbindelse med udgivelsen af min bog, ‘MOAR’, så har jeg haft en del skrivearbejde, og vi er samtidig gået i gang med at bygge et nyt og større værelse til drengene – et projekt, der har grebet om sig og blevet større, end det oprindelig var tænkt. Men sådan er det jo også. At tingene bare bliver større, mere omfattende og mere tidskrævende, end man lige troede. Sådan er det i hvert fald her.

Så der er ikke blevet meget plads til mig. Til min vinterbadning, urtehave, male- eller haveprojekter, eller bare at komme lidt udenfor. Men det har min på-barsel-mand heldigvis en løsning på. ‘Jeg skal nok tage mig af konfirmationen, så gør du bare det, du har brug for…’

Så det gør jeg. De sidste par dage har jeg revet, trukket snore, bygget bede og så småt begyndt at så. I dag blev det til ærter, og nogle af kartoflerne blev lagt. Imorgen håber jeg at lægge de sidste, og så må resten nok vente til næste uge. For helt kan jeg nok ikke slippe den familiefest. Der er bare et hus, der skal lidt mere styr på, og ting som stearinlys, servietter, bordpynt og de sidste ungers tøj, som bare er mine opgaver.

Men I guder, hvor jeg elsker, når det hele lykkes, og vi formår at give hinanden plads, når der er behov. Selv når det kommer vildt ubelejligt som lige oven i en kæmpe familiefest. Det er jeg ham dybt taknemmelig for, og de sidste par dage har givet mig den luft, jeg havde brug for.

Jeg må hellere huske at sige ‘tak’… :)

Du vil måske også kunne lide

1 Kommentar

  • Reply Inge 3. maj 2012 at 17:17

    Øhh, jeg ved ikke lige hvad jeg skal skrive – jeg fik bare lige et spark bagi af dig….. Hvorfor kan jeg da ikke bare slippe kontrollen og lade min dejlige mand forberede f.eks. en konfirmation…. Til daglig er han it-arkitekt med Vestas, Mærsk o.s.v. som kunder og jonglerer med kæmpestore tidsplaner – men alligevel tvivler jeg på om han kan købe papirsduge og beregne hvor meget kød, der skal købes… Sikke da et fjols, jeg er!!!! Tak for sparket:-)

  • Skriv kommentar

    Connect with Facebook