Opdragelse, Parforhold, Sex

’Dusken’ er på vej tilbage – eller hvad?

3. august 2012

Det er mere end ti år siden, jeg interviewede sexolog Joan Ørting om næste års sex-tendenser, og en af hendes forudsigelser var, at ’dusken’ ville komme stærkt tilbage. Nu skulle det være slut med det glatbarberede look, og kvinder ville igen få kropsbehåring.

Men efter sommerens strandture må jeg sige, at dér tog hun grundigt fejl. Der har nok aldrig været så lidt hår på hverken kvinder eller mænd, som der er i disse år. Unge mænd har hverken hår på brystet, under eller på armene og ’glatte løg’ er et udtryk, som selv mine små drenge kender.

Som jordemoderstuderende var det også uhyre sjældent at se fødende med hår mellem benene, hvordan de så end fik dem fjernet, for det er altså alt andet end nemt bare at ordne ’bikini-linjen’, når man er gravid. Men måske de betalte for en ’brasiliansk’ på en salon, der så ordnede det for dem?

I bund og grund er jeg ret ligeglad med, om folk har hår eller ej. Men det er et forvrænget billede vi giver vores børn med vor tids ’hår-forskrækkkelse’, når børn af begge køn ikke længere er vant til at se kvinder med ’hår på den’.

Det fandt jeg for nylig ud af, da en fire-årig dreng på besøg kom til at brase ind på toilettet hos en af mine store piger. Han kiggede grundigt på hende og gik så ud igen. Men synet havde alligevel undret ham, så han kom igen med spørgsmålet. ’Hvorfor har du hår der?’ og en strittende pegefinger. Tja, hvad siger man til det? Svaret: ’Det har voksne…’ holder jo ikke længere, for det er ikke det, børn ser, når de går i svømmehallen med deres mor. De ser kvinder med bryster og runde former, men ellers ligner de jo pigerne fra børnehavens badebassin til forveksling…

Jeg er godt nok barn af 70’erne, men derfor har jeg alligevel ikke et væg-til-væg-ryatæppe, som Christine Feldthaus så malende kalder det. Men hvis der ikke snart sker en forandring, skal vi da også til at lave om på vores talemåder. ’Et dyt i bamsen’ og at ’duske’ nogen refererer da til noget med hår, ikk’?

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Connect with Facebook