Børn, Familie, Opdragelse

Skal I med på sommerferie, eller hvad?

16. juli 2012

’Jeg vil have min tendo-oplader! Jeg vil have min tendo-opLADER!! Jeg vil have min tendo-OPLADER!!! Jeg vil have min TENDO-OPLADER!!!! JEG VIL HAVE MIN TENDO-OPLADER!!!!!’

De hysteriske skrig kommer fra Luna (6) på det bagerste sæde i minibussen, der er pakket med børn, bagage og Nintendo’er. Men kun Lunas har en ledning lang nok til, at man kan spille og lade op samtidig – vi må bare ikke låne den. Så den er blevet gemt bag ryggen, til vi tager den fra hende. Så begynder skrigene. Og truslerne. For selv om vi godt ved, at det er en helt umulig strategi, falder vi også i ’Hvis du skal med på ferie, så stopper du det her NU!’-fælden. Skrigeriet stopper, men kun 600 meter efter er der panik (igen fra Luna på bagerste sæde):

’Hvor er JULIUS??? Jeg har glemt JULIUS!’

Den elskede bamse ligger hjemme i gangen, så vi vender om.

Vi er ikke et kvarter inde i vores ferie hos farmor og farfar i Skagen, men allerede føles den meget lang. Morgenen er gået med skænderier og slåskampe, og børnenes pakning afbrydes konstant af: ’MOAR, hvor er min…?’ Jeg har planlagt møde med et barn på armen, fordi hun ellers hang skrigende i mit bukseben. Og så havde vi de udmattende diskussionerne om, hvem der skulle sidde hvor. Sophus og Luna kan ikke sidde sammen. Heller ikke Sophus og Sylvester. Sebastian vil have et vindue, så han kan sove ud efter en uge på Roskilde, og Karoline skal kunne se ud for ikke at blive køresyg.

Vi nåede frem til et aftendyp i Kattegat :)

Halvanden time efter sover hele bilen – der er ro… Indtil en time før ankomst, hvor vi finder ud af, at baby-Lykkes tøj ligger sorteret, lagt sammen i sirlige bunker foran puslebordet – derhjemme. At Sebastian har glemt sine badebukser. Det har Sophus også.

Men et par timer senere har vi spist aftensmad, spillet petanque, fodbold og golf. Og da vi efter en dukkert i Kattegat (nogle i underbukser) ser en dobbelt regnbue i horisonten og står med sand mellem tæerne, kigger jeg på Jonas og siger: ’Så bliver det ikke meget bedre, vel?’

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Connect with Facebook