Familie, Karriere, Opdragelse

Kære Julemand!

13. december 2012
julemand_reference

Jeg har et ønske. Et ønske for julen. Og et ønske for det nye år og de næste år der kommer. Vil du ikke godt stoppe mødrekrigen?

Der har de senere år været nærmest skyttegravsagtige krigstilstande mellem forskellige mødrestrømninger og hvilken af dem, der var den rigtige måde at være mor på. Krig mellem de økologiske speltmødre og karrieremødrene på høje hæle. Og krig mellem de mødreskabsglorificerende-mødre og ’moderskabet sucks’-mødre.

Disse mødrestrømninger har fået rigtig meget taletid i medierne og givet indtryk af, at alle landets mødre tilhører den ene eller anden lejr. Men sandheden er nok nærmere, at 90-95% af os blot er helt almindelige mødre, der dagligt bare kæmper med at få livet i Cirkus Børnefamilie til at gå op, uden at vi selv går ned.

Der er ikke tid og energi til at holde øje med de seneste nye anbefalinger inden for ’i favn’-principperne med slynger og samsovning. Og der er ikke økonomi til at droppe jobbet og være hjemme med børnene til skolealderen, så der bliver bagt økologiske speltboller og læst højt af biblioteksbøger hver dag. For de fleste af os er jo 9-17 lønslaver, der ikke skal forholde os til deciderede karrierer, man bare prøver at få tid til både juleklip i institutionen og gøre vores arbejde nogenlunde, samtidig med at vi har små børn.

Den store grå masse, som vi er, har også så meget realisme i os, at vi godt kan se, at mødreskabet ikke bare er en lang lyserød dans på roser, men også fyldt med en masse hårdt arbejde (både fysisk og psykisk), dog uden at vi falder i den modsatte grøft, hvor alt der bare kan minde om en smule mødre-lykke svines til og erstattes med lange svadaer om, hvor forfærdeligt det er at være mor.

Jeg runder gerne mine foredrag af med denne opfordring, som du godt må give videre, når du ude med pakker:

’Lad os smile lidt mere til hinanden. Smile lidt mere til os selv. Og blive enige om, at vi alle hver især er den bedste mor, vores barn kan få…’

Kærlig hilsen og rigtig glædelig jul,

Charlotte

Du vil måske også kunne lide

1 Kommentar

  • Reply Anja Breinhild 17. december 2012 at 08:54

    Kære Charlotte,

    Ønsker dig og din familie en rigtig dejlig jul og et lykkebringende nytår 2013. Tak for dine indlæg, med gode budskaber til eftertanke. Glæder mig til at følge med på nettet fremover:)

    Kærlige julehilsner fra Anja…

  • Skriv kommentar

    Connect with Facebook