Børn, Familie, Opdragelse

I’m your father, Heidi!

3. november 2012
star_wars

Jeg fatter ikke Star Wars. Lige som jeg heller ikke fatter Ringenes Herre. Det er simpelthen universer, der bare ikke siger mig noget. Jeg er helt med på, at det i bund og grund handler om kampen mellem det gode og det onde, men måden, det bliver præsenteret på, forstår jeg ikke. Mærkelige figurer med endnu mærkeligere sprog – hvorfor?

Jeg har forsøgt. Forsøgt at forstå. Og forsøgt at se nogle af filmene. Men der går bare ikke ret mange minutter, før jeg må tage livtag med Ole Lukøje.

Nu er Star Wars’ fader, George Lucas, så blevet en endnu rigere mand, efter at han har solgt rettighederne til Disney. Det er der nogle, der begræder, andre synes, det er helt fantastisk.

Sådan fire mandslinge har jeg. Tre drenge og deres far, der næsten ikke kan få luft, fordi der nu er udsigt til mindst 3 nye film om galaksen langt, langt borte. Jeg ser tid og penge flyve af sted med en gevaldig fart. For den pengemaskine, Star Wars også er, bidrager vi også til. Vi har lyssværd i alle afskygninger: enkelte, dobbelte, originale og kopier i alle farver med og  uden lyd. Vi har Darth Vaders maske, sengetøj med Darth Maul, spil til både PlayStation og Nintendo’er. Og så ser jeg endnu en række af middagssamtaler, jeg ikke kan deltage i.

Når det er sagt, kan jeg alligevel godt sætte pris på det. Sætte pris på, at der er universer, som mine drenge fanges af og derfor kan bruge til noget. Sebastian var som lille ikke en stærk læser, før han opdagede Ringenes Herre. Så sad han med fjernbetjeningen og pausede filmen, så han kunne nå at læse underteksterne, indtil han efter få uger læste helt frit uden pauser.

Mine to mindste drenge ser Star Wars uden undertekster, de følger bare med, så godt de kan, og noget sætter sig fast.

Da Sylvester (9) startede i 3. kl. efter sommerferien, var det også starten på engelsk, og i første time spørger læreren, Heidi, om der er nogen, der kan sige noget på engelsk. Sylvester rækker hånden op, og ud kommer det helt tydeligt:

’I’m your father, Heidi!’

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Connect with Facebook