Børn, Familie, Opdragelse

Er du på a-, b- eller c-holdet?

18. juni 2012

Når man som jeg er vokset op med halvfjerdsernes rundkredsskole og plads til alle, kan man have det lidt svært med niveaudeling.

Men når man har fodbolddrenge, slipper vi ikke for det. Her bliver de ret hurtigt sat ind på enten et a-, b- eller c-hold. Det er som, det er, og det kan jeg godt acceptere. Jeg har det til gengæld svært med, at det kun er a- og b-holdene, der prioriteres, når der er træning eller skal tilmeldes hold til stævner og turneringer i vores klub. For jeg er også vokset op med ’øvelse gør mester’ og ’alle skal have en chance’. For hvis man hverken får lov at øve sig, en ordentlig relevant træning eller spiller rigtige kampe, hvordan skal man så nogensinde blive bedre? Så bliver man jo bare nede på c-holdet uden mulighed for at komme videre, ikk’?

En anden ting, jeg har det svært med til fodbold, er, at vi som forældre (inkl. mig selv) nærmest er nødt til at lægge alle vores idealer på hylden hjemme i entréen, hvis vi vil vores børn det godt. At vi, selv om vi oplever en pædagogik, der er helt urimelig, ikke tør sige noget af frygt for, at vores dreng bliver sat af holdet. Men hvor meget skal man gå på kompromis med sine egne idealer for sit barns skyld?

Hele sæsonen har jeg kæmpet for, at min søn på c-holdet skulle få lov at spille kampe og stævner. Jeg blander mig ikke i hans indplacering, det er der trænere til. Men c-spillerne skal da også skal til stævner. Det har trænerne bare ikke ’tid’ til.

Ud af det blå blev han så pludselig forfremmet til målmand på b-holdet. Men hvad så med de andre c-spillere? Skal jeg nu bare holde kæft, fordi jeg har mit (hans) på det tørre? Og hvad med de andre forældre, a- og b-forældrene, hvorfor siger de ikke noget, når de også godt kan se, at der er noget helt galt med pædagogikken?

Er det virkelig sådan, det er? At hvis vores barn er på det ’rigtige’ hold, så behøver vi ikke sige noget eller kæmpe for de andre? At så kan vi godt tillade os at lægge idealerne derhjemme?

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Connect with Facebook