Karriere

Skal vi sterilisere de arbejdsløse mødre?

14. september 2012

Hetzen mod arbejdsløse vil tilsyneladende ingen ende tage. De er dovne, nassere, snyltere – kort sagt TABERE!

Ikke underligt at vi er mange, der finder på andre ord som fx freelancer, jobsøgende, søger nye udfordringer. Det lyder pænere, og forhåbentlig undgår vi så at komme i kategori med Dovne-Robert, Fattig-Carina og nu Mette fra Lolland. Mette Hansen er enlig mor til 3 børn og har haft Simon Emil Ammitzbøll (LA) i praktik som arbejdsløs i ’Velkommen til virkeligheden’ på TV2.

Mette Hansen fra Lolland med den frisure, der i følge Simon Emil Ammitzbøll (LA) gør det umuligt for hende at finde arbejde… (foto: BT)

Virkeligheden er, at der lige nu er knap 20.000 jobs til godt 160.000 ledige. Alligevel mener LA-politikeren, at Mette selv er skyld i sin arbejdsløshed. Hun kunne jo bare ændre sin hårfarve, fjerne tungepiercingen og have valgt en anden familiesituation. Og han roser hende endda for at være blevet steriliseret, ’…for ellers kunne det jo blive fuldstændig uoverskueligt…’ Og da Mette fortæller, at hun er imod abort, er hans svar: ’Det er også fair nok, så længe jeg ikke skal finansiere dit liv.’

Men det stopper slet ikke her. Nu bakker arbejdsmarkedschef i Lolland kommune op om synspunktet og erkender, at man råder nogle arbejdsløse til sterilisation!

Hvor er vi på vej hen? Det er ingen fest at være ledig. Hverken på dagpenge eller kontanthjælp. Og det ’liv’, der finansieres, består af evig kontrol og trusler. Man må ikke eje noget, ikke studere, ikke arbejde frivilligt, ikke tage til udlandet. ’Må ikke’-listen er lang. Den modsatte meget kort. Og nu skal den lange måske forlænges med ’Må ikke få børn’. Fordi man er arbejdsløs?

Heldigvis har vi ikke tvangssterilisation i Danmark. Ikke en gang over for voldtægtsforbrydere eller pædofilidømte. Men arbejdsløse – dér kunne det måske være en mulighed?

Og Mette? Hun er i virkeligheden. På Lolland med en af landets højeste arbejdsløshedsprocenter, hvor det er helt normalt at have to-farvet hår, og medmindre der er et krav om, at hun skal snave sin kommende chef, så er tungepiercingen vel hendes eget valg?

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

 • Reply Bent Edvard kristensen 15. september 2012 at 10:36

  Med så lavt et udbud af ledige job, at der er 14 ledige pr. ledig stilling. Så er det da provokerende, at Simon Emil Ammitzbøll mener, at ledige generelt gør for lidt for at skaffe sig et arbejde, og lad os nu ikke overdrive virkningen af et besøg hos frisøren.

  Det har jo ikke ligefrem pyntet på Joachim B. Olsen, at han er blevet klippet. Han ligner vel stadigvæk en mellemting mellem Klokkeren fra Notre Dame og dødens gab.

  Hans forsøg på, at forsvare Simon Emil Ammitzbøll og Liberal Alliances tanker om, hvor er det da bare de lediges egen skyld, at der er så få ledige job, og lad os straks få Danmark lavet om til en arbejdslejer. Så kan Mc Donalds da virkelig få billig arbejdskraft, i stedet for at skulle betale det svimlende beløb af 100 kr. i timen, og cheferne, der knap nok har passeret babystadiet kan virkelig få nogle medarbejdere, at øve skideballerne på.

  Det er vel fordi det er nemmere for levebrødspolitikkerne, at banke på de arbejdsløse end det er at skaffe flere job, at de har valgt den strategi, at øge arbejdsudbudet, er vel også noget opreklameret, fordi det skaber vel heller ikke flere reelle job, at smide flere ledige over på ingen eller meget lave ydelser.

 • Skriv kommentar

  Connect with Facebook