bøger, Børn, Familie, Karriere

Hvad er succes – og lykke?

27. september 2012

Jeg har i mange år vidst, at professionel succes aldrig ville gøre mig lykkelig. Udgivelsen af min bog gav mig glæde, en YES-følelse og fik mig til helt Helle Thorningsk at udbryde: ’Jeg GJORDE det!’ Men lykken fandt jeg ikke her. Den finder jeg hos min familie og især mine børn. Derfor har jeg heller aldrig ladet mig diktere af andres syn på, hvorvidt jeg burde få et barn mere eller ej. Jeg har fået dem, jeg ville have, fordi de gav mig lykke – også selv om det nok har kostet på karrierestigen.

Når det er sagt, er jeg jo ikke upåvirket af det omgivende samfund. Som de fleste andre ønsker jeg også at opnå succes med alt det andet, jeg gør som fx mine foredrag. For jeg er også ambitiøs. Jeg vil og kan mere end at være mor. Og når det til tider ikke helt lykkes, eller ikke lykkes helt så hurtigt, som jeg godt kunne tænke mig, bliver jeg ked af det. Sådan en dag havde jeg i onsdags – på min fødselsdag. Og for at det ikke skal være løgn, så stod regnen ned i stride strømme. En dag med ’moody blues’…

Men så blev det eftermiddag. Børnene kom hjem, og aftensmaden stod for en gangs skyld ikke på ’basketti kødsovs’, og der var gaver. Gaverne var ikke det vigtigste, men det var børnenes forventningsfulde udtryk. Brevet, som Kamille (14) havde forfattet, og videoen, fra Karoline (16) i Argentina, der fik tårerne til at trille.

Og pludselig huskede jeg, da jeg for snart 5 år siden gik ned med stress, og hvordan det den gang var både hårdt og godt at have børn. Hårdt fordi de jo krævede mig, selv om jeg var alt andet end på toppen. Og godt fordi, de tvang mig til at blive på kanten og ikke ryge helt ned i det sorte hul. Det er nemlig det, børn kan. Når alt andet svigter, minder de mig om, at livet ikke er helt skidt. Jeg har jo givet mig selv den kæmpe gave altid at være omgivet af nogle, der elsker mig ubetinget – uanset om jeg tjener penge eller ej. Og så får man sgu helt lyst til at synge med på Seebachs sang om millionen, ikk’?

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Connect with Facebook