Børn, Familie

Lad os nu sluge de skilsmisse-kameler!

25. oktober 2012

Jeg havde som skilsmissebarn mange ar på sjælen og derfor forsvoret, at mine børn også skulle igennem en skilsmisse. Sådan blev det ikke.

Men heldigvis havde jeg min egen, dårlige historie med mig, så jeg vidste, hvad jeg ikke skulle gøre. Når det er sagt, havde jeg langt fra en lykkelig skilsmisse – det var nok en af de værste.

Men af uransagelige årsager formåede min eksmand og jeg alligevel stort set at holde børnene ude af det. Vi talte så vidt muligt ikke negativt om den anden og fandt systemer, der fungerede for os, så længe kommunikationen var dårlig. Fx holdt vi os fra at blive konfronteret med hinanden i afleverings- og hentesituationer. Vi delte arrangementer mellem os, som det passede rent praktisk. Og vi holdt os til skriftlig kommunikation i den periode, hvor det ikke var muligt for os tale sammen.

Onsdag morgen tog jeg så til P4 Sjælland sammen med Kamille (14) for at tale om, hvordan man får en hverdag til at fungere efter en skilsmisse. Både aftenen før og på vej derned talte vi om skilsmissen, og hvad de kunne finde på at spørge om.

’Hvis det har været svært, så skjulte I det i hvert fald godt for os,’ sagde hun og fortsatte: ’For det har jeg aldrig mærket.’

Det gjorde mig glad. For så gjorde vi i det mindste noget rigtigt. Men der er også blevet hugget en hæl og klippet en tår – både på min og hendes fars side. Som i mange skilsmissefamilier har der været mange uenigheder. Og de kan stadig opstå. Selv om vi i dag taler fint sammen, mødes til børnenes arrangementer og holder deres konfirmationer i fællesskab. Men vi vælger også vores kampe.

Jeg vil ikke diskutere småting som, hvem der skal betale for tandpasta, sommerhatte og vinterstøvler – det er det bare ikke værd. Det eneste, jeg får ud af den slags, er et dårligt samarbejdsklima, og at børnene rammes.

På vej hjem fra P4 ringede Kamille til Jonas, min nuværende mand og hendes papfar, og da han spurgte, hvad vi havde sagt, svarede hun:

’Mor sagde en masse om at sluge nogle kameler…’

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Connect with Facebook