Børn

Kærester kysser da på munden, ikk’?

6. december 2012
images

Jeg husker helt tydeligt min første store kærlighed. Han hed Peter. Peter Nielsen. Men af en eller anden årsag blev han altid kaldt Peter P – det kom vist af Peter Pedal. Jeg var syv år og gik i første klasse – med Peter. Han havde det flotteste, kridhvide, solblegede hår som Emil fra Lønneberg eller drengen fra den svenske børne tv-serie ’Den hvide sten’. Han kørte altid på cykel, og hans største drøm var at blive professionel fodboldspiller lige som Alan Simonsen.

Og jeg var dybt og passioneret forelsket i ham.

Endelig en dag tog jeg mod til mig og skrev et kærestebrev til ham med rød farveblyant og lagde det i hans taske. ’Vil du være kæreste med mig? Ja, nej, måske?’

Da jeg kom i skole dagen efter, havde han fundet brevet, og det faldt ikke i god jord. Jeg fik aldrig et direkte svar, men de tæv, der fulgte talte vist deres helt eget sprog… Jeg havde ikke meget held med drengekærester i de tidlige skoleår, så efter den oplevelse lagde jeg kæresteriet på hylden de næste mange år.

Noget anderledes har det set ud for alle mine døtre. Min ældste, Karoline, havde gennem hele indskolingen en kæreste, Frederik, som hun besøgte, også efter de ikke gik på samme skole mere. Kamille havde også flere drengevenner, selv om hun vist aldrig indrømmede, at de var deciderede kærester. Og Luna på 6 er helt fremme i skoene med hensyn til kærester. Og har været det lige siden børnehaven, hvor hun på et tidspunkt havde to kærester på samme tid. En af dem har hun efter sigende også ’bollet med i puderummet’, men det er heldigvis lidt mere uskyldigt, end det lyder, og indebærer vist bare at ligge oven på hinanden – med tøj på.

Lige siden hun startede i 0., har hun også haft en kæreste, Frode. Han er en af de søde drenge, og hun synes, han er ’nuttet’, selv om han vist går og slår op med hende i tide og utide. Og især er hun utilfreds med, at han ikke forstår kæresteregel nummer 1: Man kysser. Det vil han ikke.

’Joho,’ siger Sophus, 8, en dag, da hun påstår ikke at have kysset ham, ’Jeg har set jer kysse i bålhuset.’

’Nå jo,’ siger hun. ’Men hvorfor vil han så ikke kysse mig på munden?’

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Connect with Facebook