Børn, Familie

Forventningens skole

9. august 2012

Om få dage tager tusindvis af danske 6-7-årige af sted til den første af ufattelig mange skoledage. Og forventningerne er store. Det er de i hvert fald herhjemme. Hver gang.

På onsdag sender vi nummer den sjette af sted til sin første skoledag. Der er købt taske og pennalhus, og som alle de andre gange, skal der selvfølgelig tages et billede, der dokumenterer, at hun ikke er børnehavebarn længere, men skolebarn.

Det er en dag, hun har ventet på rigtig længe. To år tror jeg faktisk. For dér begyndte hendes yngste storebror i skole, og hun var endnu ikke blevet storesøster, så hun syntes bare, at hun havde været den lille alt for længe.

Men på onsdag er det endegyldigt slut, for der bliver hun e.n.d.e.l.i.g. en af ’de store’. Og det er stort i sig selv. Så stort at alt, der har med skole at gøre, er noget at glæde sig til. Da jeg for nylig spurgte jeg hende, om hun glædede sig til at komme i skole, var svaret ikke overraskende et rungende: ’JA!’ Men da jeg spurgte: ’Hvad glæder du dig mest til?’, var svaret mere overraskende: ’Til at lave lektier…’

Øh, nå?! Men det er slet ikke det, det handler om. Hun glæder sig vildt til at lære noget. Til at kunne skrive og læse, for ’Så kan jeg læse bøger for Lykke!’ Den entusiasme og videbegærlighed, som hun og alle andre nye skolebørn kommer med, skal vi passe på. For ellers ebber lysten til at komme tilbage efter ferien hurtigt ud.

Sylvesters svar på samme spørgsmål var lidt mere tøvende, men så kom han i tanke om, at han skal have engelsk og må have mobiltelefon med – det glæder han sig til. Lige som Kamille gjorde sidste år, da hun skulle til at have fysik. I år er det nyt og lidt nervepirrende for hende at skulle have karakterer – for nu tæller det for alvor. Vores ældste glæder sig til at være 2.g’er og byde de nye velkommen.

Hver især har de store forventninger til skolen og det nye skoleår. Fuldt fortjent. Men vi skal indfri dem, så den største glæde ikke bliver forventningens…

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Connect with Facebook