Børn, Familie

Ferie – Argh! eller YES!

8. marts 2012

Når man er mor, ved man godt, at ferier af og til kan være ret anstrengende. Nogle gange føler man endda, at man efter en ferie med ungerne VIRKELIG har brug for ferie – som voksen og uden børn.

Sådan har jeg i hvert fald haft det tidligere. Men med årene er jeg blevet bedre til at sørge for, at ferierne både gælder for børn og voksne. Selvfølgelig er der aktiviteter, der foregår mere eller mindre alene på børnenes præmisser, men der skal også være åndehuller, så vi andre (læs: voksne) kan følge med og føle, at det her også er fri for os. Der er ikke plads til både voksen- og børneferie i vores feriebudget, så vi må løse det sammen. Og jeg kan heller ikke få mig selv til at sende børnene af sted i institution flere dage, når jeg alligevel er hjemme.

Men uanset hvor god jeg er blevet til at få det hele til at passe ind, er der bare nogle gange, hvor ferier (eller bare weekender) falder rigtig ubelejligt ift. min overskudskonto. Tidspunkter, hvor det sidste jeg har lyst til, er at skulle have børn hjemme.

Sådan faldt vinterferien både i år og sidste år. Sidste år kom den lige oven på en periode på næsten tre uger med skiftende syge børn hjemme. Argh! Så da den kom, og min mand glad sagde: ‘YES! Nu er der kun en dag til, at jeg har ferie…’ kunne jeg kun med slet skjult mismod svare :’Ja…’ For det, jeg havde aller mest brug for lige der, var at være alene. Men så tog faren heldigvis over og indlagde en tur til svømmehallen den ene dag og en til byen en anden – uden mor. Så jeg fik også lidt fri og alenetid.

I år skete næsten det samme. Vores yngste, Lykke, skulle så småt køres ind i vuggestue fra midt i januar med det resultat, at hun efter en uge med fremmede børn (og baciller) lagde sig syg i 14 dage! Så var der en uge tilbage til vinterferiestart (uden mand fordi han skulle arbejde), og så tog to af de andre også lige en dag hjemme hver. Og da jeg intet havde fået lavet nu i snart 3 uger, var jeg rigtig frustreret. Vinterferien stod også på besøg af både farmor og farfar samt en veninde og hendes søn og begge ‘hold’ skulle blive i flere dage – så heller ingen alenetid her.

‘Men hvis du ikke orker det, kan vi sagtens sige til mine forældre, at det passer dårligt,’ foreslog Jonas.

Men det er også bare svært, for de kommer ikke så tit pga. den store afstand, og både de, vi og ungerne havde længe glædet os til besøg. Så jeg takkede nej til tilbuddet og valgte at forsøge at få det bedste ud af en lidt skidt situation og bare acceptere, at nu var det sådan, det var.

Og det er jeg rigtig glad for. For på trods af alt havde vi allesammen en fantastisk vinterferie på 0-budget, hvor der var tid til både voksne og børn. Vi tog på tur til kælkebakken sammen med farmor og farfar den eneste dag, hvor der stadig var sne. Jeg kørte en tur alene med min svigerfar til Toys’R’us, hvor vi fik snakket uden en masse børn, fordi de blev hjemme og lavede fastelavnsris. Med veninden og hendes søn var der bare hele tiden en at lege med, og vi fik afprøvet skøjtesøen med de fire par afsindig gamle skøjter (flere fra min egen barndom), som jeg kunne opstøve i gemmerne den sidste dag inden tø, så det stadig var sikkert at skøjte. Både hun og jeg var lidt trætte i håret efter en aften, hvor vi valgte at kigge lidt for dybt i hvidvinen, efter at ungerne var gået i seng, men vi snakkede, mens ungerne skøjtede og hjemme igen sørgede Karoline for varm kakao og fastelavnsboller til os allesammen :)

Efter ferien har jeg så haft en masse at indhente, men jeg når det nok . Især fordi alle er af sted igen, og selv Lykke nu er ved at blive glad for vuggestuen.

Luna med den helt nye bobslæde, som var alt end nem at samle

Karoline og Kamille mener sagtens, man kan være to store piger på en lille plastikslæde

Sylvester med den gamle trækælk fra mors barndom

De gamle skøjter kom til at 'passe' med flere par uldsokker

Og så afsluttede vi det hele med fastelavn: Darth Vader, Luke Skywalker og ballerina...

... og forår i haven :)

 

 

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Connect with Facebook